Om mig

Mitt fullständiga namn är Hampus André Anderberg, redan när jag var tre år började jag idrotta, då som fotbollsspelare i Vapnö if. Det dröjde inte länge innan jag började spela för Alets IK, åren gick och jag testade på fler och fler idrotter, Handboll, Innebandy, Simning, Tennis, Golf, Friidrott och såklart Cykel för att nämna några. Problemet var bara att jag inte ville sluta i någon av sporterna, Jagö3 tränade 2-3 gånger om dagen redan som en liten 9 årig sparv och ville vara bäst på allt.  Så här såg det ut några år framåt. När jag var ca 14 år förstod jag att jag var tvungen att välja till bara två idrotter. Det slutade med att jag valde Fotboll och Cykel mest för att pappa cyklade och att jag hade vunnit SM linje som 14 åring, det gav mig känslan att jag kanske hade något i sporten att göra. När jag sedan fick vara saftblandare på Gothia cup förstod jag att fotboll inte var ämnat för mig, det räckte inte längre att springa mest av alla på plan utan man måste även kunna ta hand om bollen. Detta gjorde att jag fokuserade på en full satsning av cyklingen vilket än så länge har avlönat sig ganska bra.

 

ö1
Bakom mig har jag många år i sadeln, redan som 8 åring körde jag mitt första nybörjarlopp, Sm guld i p 13-14 och massvis med medaljer och en ledartröja i u6 får jag se som mina största meriter från ungdomsåren, då tävlandes för moderklubben Bure CK. Sista året som ungdom, alltså som 16 åring flyttade jag till Halmstad CK, detta för att utveckla mitt samarbete med Michael Andersson, tränaren som gjort alla resultat möjliga. även han som gav mig den taktiken jag alltid kör efter var först över mållinjen så löser sig resten” .Senaste två åren har det varit Juniorklassen som har gällt, redan som första års Junis gjorde jag några resultat, 3 på SM tempo och en totalvinst i U6 cycletour. U6 kändes väldigt speciellt med tanke på att jag tog min första etappseger ” än så länge enda” och för första gången vann totalt, utan hjälp från något lag och som Magnus Bengtsson sa ” du är nog den enda i ledartröja utan servicebil”, Men vad skulle jag göra? Pappa körde ju i elitklassen det året.  Säsongen 2014 så var jag andra års junis, denna säsongen lossnade det för mig rejält. För det första var det en av det roligaste säsongerna någonsin utanför tävlingen, jag körde med ” Sveriges skönaste lag” Albin Larsson, Birk Andersson, Andreas Blomqvist och såklart jag. Redan andra tävlingsveckan vann jag första deltävlingen i Norska cupen med hjälp av dessa. Jag tror att mycket av framgångarna bestod 10426342_10202658260041113_6061962494524966184_nav just lagsammanhållningen. Mina största meriter denna säsong var ett SM guld i tempo!! Jag som var helt värdelös i tempo fram tills jag var 16 år, jag som blev totalt krossad i varje tempo krossade nu helt plötsligt alla andra. Veckan innan SM tävlade jag Trofeo Karlslberg med landslaget, hem därifrån har jag med mig en bergartröja och en poängtröja. Mer om denna säsong kommer i bloggen.

 

säsongen 2015 tävlade jag för Team Bliz-Meridas färger. En säsong som hade mycket upp och ner, men trots allt blev jag u-23 mästare i Tempo och även 4a i Fyen Rundt, bland väldigt mycket annat. Detta gjorde iallafall att till säsongen 2016 få ett kontrakt med ett Danskt Kontinental lag, detta laget heter Coloquick-CULT

Vill ni få kontakt med mig så skicka gärna ett mail på hampus.anderberg@gmail.com