Vad hände sen?

Posted on Posted in Tävlingsrapport
10999331_859284750793415_6766069011577440068_o
Målgången på Fyen Rundt (1.2)

Ja efter Bałtyk – Karkonosze Tour så hände det inte så mycket mer på bloggen, men tävla de fortsatte jag med. Några veckor efter det att jag gjorde mitt första top 10 resultat på Europa touren så åkte jag till Fyen rundt, världens tredje äldsta lopp har jag hört. Detta efter att jag tagit studentet endast tre dagar innan. Väl där lite sliten efter studenten hade jag inga stora förhoppningar, målet var egentligen att ta sig runt och framförallt hjälpa Pierre i spurten. Under loppet kände jag mig lite krispig, var i några utbrytningar mest för att få tv tid men ingen av försöken fick en stor lucka. Hade hört att det var en backe ca 2 mil innan de lokala varven och att det var viktigt att vara långt framme där. Lite innan backen sitter jag på 30 hjul ungefär, tycker att det var lite fight om placeringarna och kollar bak, till min förvåning fanns ingen bakom. Tyvärr gick även denna gång klungan ihop, mot slutet av loppet börjar jag känna mig bättre, frågar Pierre hur han vill lägga upp spurten med svaret jag får är att gå för det själv, och det gör jag. Med 4 km kvar smäller jag på en attack och går solo…… tills 100 meter kvar, med mjölksyra som aldrig förr håller jag mig till en 4 plats, och mina första UCI poäng är hemma.

 

http://www.teamblizmerida.se/wp-content/uploads/2015/06/hamnpusanderberg15smtempo02.jpg
Svenska Mästerskapen Tempo

Med bra självförtroende gick jag in i SM, bra förberedelser och form så körde jag tempot. Mitt första 5 mils tempo kändes såklart långt, men trots orutinen på långa tempo så gjorde jag ett bra lopp och slutade 8 bland eliten, och för alla under 23 år, klassen U23 blev jag svensk mästare.  Linjet blev dock inget speciellt resultat, rullade in i klungan imål.

Resterande året gick vidare med blandade resultat, två etappsegrar,  2a totalt och vinnare av poängtröjan i U6 cycle tour. Tvåa i bergspristävlingen i Podlasie tour bakom lagkamraten Pierre mm. Fick även möjligheten att köra EM och tillbringa två veckor med laget i USA.

Länk till Fyenrundt filmen , kolla gärna de sista minuterna då jag är på attack

Vad som gäller kommande säsong är ganska ovisst en så länge, thats all from me.