Baltyck Karkonosze Tour (2.2)

Posted on Posted in Okategoriserade

Loppet som började väldigt lovande men slutade förtidigt, så kan man väl sammanfatta loppet i Polen, första dagen kände jag mig ok, försökte gå i utbrytningar och efter 100 km gick dagens utbrytning där både jag och yannick satt med, jag kände mig ganska kass så överlät ansvaret till en etappseger till Yannick, detta försvårades när jag punkterade 20 km från mål, men kom ifatt och gjorde mitt jobb för honom och det slutade ganska bra med en tredje plats för honom och en 7 plats för mig. Även ledare för mig bland u23 orna men tyvärr fanns det ingen tröja för detta konstigt nog.2_etap_bkt_2015__028 (1)

Andra dagen var taktiken ganska självklar, att försöka få mig i utbrytning för att sätta press på dem andra lagen då jag endast var 27 sekunder efter i totalen. Självklart hamnar jag där haha, ännu en hård dag för mig i utbrytning alltså, tyvärr så fick CCC sprandi reda på att det var jag i utbrytningen och panikaktigt kördes det ihop med 5-6 km kvar till mål. Alltså ingen ledartröja för mig, kände vittring på den för ända tills sista milen var jag virituell ledare i tävlingen. Hade behövts efter denna säsongsinledning.

vad menar jag med de? jo denna säsongen har jag blivit förföljd av punkteringar i olägliga tillfällen, ( tex gp viborg 10 km till mål) och vurpor.  Denna vecka skulle min framgång istället sättas stopp av en förkylning, inför den tredje etappen vaknar jag men ruskigt ont i halsen och illamående, alltså ingen start för mig. Tråkigt när jag ligger på 7 plats i totalen och stor chans att bibehålla en topp 10 placering hela vägen in i mål på detta etapplopp. Jag hoppas att mitt oflyt ska vända för börjar bli tröttsamt, siktar nu istället på Tour of Estionia, kanske vänder det där!