Himmerland Rundt (1.2)

Posted on Posted in Tävlingsrapport

Detta loppet skulle faktiskt avgöras i sol, ja tro det eller ej men äntligen ska jag få köra i sol. Det var däremot ruskigt kallt. Jag var ganska seg från gårdagens 200 km och att återigen köra 190 km kändes hårt, men men det är livet som cyklist. tävlingen startade hårt, hög fart i början för att sedan slå av ganska rejält. Alla satt och väntade på den stundande kantvindssträckan efter 124 km. När vi närmade oss 100 km hade utbrytningen upp mot 10 minuter och vi började nästan tro att dem skulle hålla. Men då höjs farten och det blir en nervös klunga. Alla vill ligga där framme inklusive mig själv. Det är då man tar risker, så helt plötsligt ligger det en kille på marken framför mig och det finns bara en väg att gå. Rakt in i honom……

Jag ligger i diket och för ovanlighetens skull sitter fötterna fast i pedalerna fortfarande, jag kommer knappt loss, men jag känner mig ganska trygg och tar det lugnt tillbaka i klungan. Det är bara två problem, jag har landat på axeln och kan knappt hålla i styret och för det andra sitter jag långt bak nu när kantvinden börjar. Som tur var för min del denna dag blir det ingen kantvind. Så jag sitter med i klungan in imål efter att jag gjort dagens arbete för Pierre som slutade 9a, själv slutade jag 86a tror jag