GP Viborg (1.2)

Posted on Posted in Tävlingsrapport

10665859_1576832095900895_3131711929972492822_nFy fan vilken dag det var, vi vaknade på Best Western hotellet i Viborg klockan 8, kollade ut över himmeln för att se vädret och förvånades över att det faktiskt var tort på vägarna och blå himmel. Lite skämtsamt kollade jag vädret på YR och förstod då att det inte alls skulle bli en varm dag, 10 grader som varmast och regn från klockan 2, alltså två timmar in i tävlingen. Men inte ens så länge skulle vi klara oss från regn.

På startlinjen var det blå himmel och sol, ändå klädde jag på mig för regn, och jag tackar Robert för detta för precis när mastern släppte då började det regna, så det tog 30 minuter sen var det hopplöst att försöka bromsa eller växla. Ändå tvivlar jag på att jag frös mest, men när det började hagla var det inte jätte kul. Loppet gick i alla fall fort från början, slog aldrig riktigt av heller. Första grussträckan var efter 107 km och tyvärr hade jag inte riktigt position in i denna.  Som tur var gick det inte speciellt fort och sprack av, värre var det på den andra sträckan. Jag var hindrad av en vurpa precis innan grussträckan och var igen långt bak. Trots att jag inte tyckte det gick fort ser jag att det spricker där framme. Paniken sprider sig och jag börjar attackera från den grupp jag sitter i ( andra gruppen) själv bryggar jag 15 sekunder den nästkommande milen och det var faktiskt tur. För jag var den sista som kom ifatt den första gruppen.  30 man rullade då i första gruppen in mot de lokala varven, jag och Yannick från Bliz-Merida. Yannick kommer iväg från denna gruppen i en 5 manna grupp. Jag tar då på mig arbetet att inte låta fler folk brygga upp, för dansk körning är attack på attack hela tiden. med 10 km kvar punkterar jag bakhjulet!! mm jätte kul. får nytt hjul av neutral service men ingen pace, skrikandes åker jag förbi mål då bilarna inte vill pacea mig. Jag börjar tro att jag inte ska komma tillbaka, som tur var kommer Bliz bilen upp bredvid mig och hjälper mig tillbaka. in i spurten är jag ganska sliten och dålig position, lite taktiska missar ger oss i bliz platt fall då Yannick blev ifatt körd. Imål blev jag 23a, trots allt mitt bästa lopp iår