ZLM Roompot Tour (2.Ncup)

Posted on Posted in Tävlingsrapport

På den Nederlänska kusten så kan jag nu med erfarenhet säga att det blåser, och detta ger en otroligt nervös och hetsig klunga. Det ger även spännande och händelserika lopp!

Första etappen på ZLM började så som det inte fick börja, ett lopp där positionering är viktigt ger hetsiga lopp, alltså tog det ca 2 km sedan låg jag och sprattlade på marken, kroppen klarade sig med cykeln blev skrot, jag fick tid på mig att sträcka ut mina stela muskler innan bilen kom fram med ny cykel, med tanke på att vi hade bil nummer 23 så tog det lite väl lång tid, och tydligen hade inte ens kommissarien sagt något om att jag behövde service i tävlingsradion, TYPISKT! Ja loppet började inte bra, fick jaga som en galning i ett antal mil och precis när jag kom ifatt började kantvinden, seg som satan och dålig position gjorde att jag hamnade i en vinge långt bak, när det sedan lugnade ner sig där framme rullade jag ifatt igen, bara för att inse att jag inte hade något där att göra denna dagen. Otroligt trött rullade jag över målinjen 9 minuter efter vinnaren på 114 plats, missnöjd? JA!

Andra etappen bjöd på lagtempo, inte så mycket att säga förutom att vi var oorganiserade, och hade otur då vi tappade Pontus och Filip i punktering och krångel efter bara någon km. Vi slutade på en 24 plats av 27 stycken lag. Att skylla lite på var att vi inte hade tempocyklar som de andra lagen.

Sista etappen bjöd på fullgas i 18 mil, slapp vurpa denna dagen och hade mycket bättre position, när det sprack i kantvinden hamnade jag i andraklungan, tyvärr så var inte benen riktigt med mig idag, när jag satt långt bak i denna grupp så vurpade samma Italienare framför mig igen, som sagt klarade jag mig men jag och 5 andra tvingades släppa, ingen av oss hade styrkan att återansluta, sedan samarbetade vi till mål och jag slutade på en 63 plats. so long för denna gången, nästa tävling blir grusvägarna i Herning, post cup och enligt vädret ska det regna. Så om jag är blind nästa måndag vet ni varför