la côte picarde (1.Ncup)

Posted on Posted in Tävlingsrapport

Efter de senaste loppen har jag minst sagt varit less på regn, har haft väldig otur med vädret alla racen iår. Så när jag vaknade på morgonen med klarblå himmel så var jag så himla nöjd, blev inte heller sämre när termometern visade upp mot 30 grader innan start. Äntligen så får man njuta lite också.

Tävlingen blev som jag förväntade mig, hög fart från start tills det att utbrytningen gick iväg, hade lite mer fria händer under dagens inledande del så tog det ganska lugnt, satt med högt upp för det mesta och var med i några utbrytningsförsök utan att ödsla för mycket energi, inledningen av loppet var ganska platt, första backen efter ca 90 km sen var det mestadels upp och ner hela tiden.

när första timmen var körd så gick utbrytningen iväg, två stycken där den ena faktiskt var irländaren jag var i utbrytning med förra året på Trofeo Karlsberg, stark kille! när loppet lugnade ner sig så stannade jag och tog en piss på småvägarna, inga problem då men när jag kom tillbaka i klungan började problemen, det började med att bakbromsen krånglade, så kallade upp servicebilen och bytade cykel, jag kom inte många km innan jag förstod att växlarna inte fungerade som dem skulle på denna cykel, så stod inför ett val, cykel 1 med en bakbroms som inte fungerar riktigt och ligger emot efter hårda inbromsningar, eller cykel 2 med en växlar som inte fungerar. Valet blev att byta cykel igen och ta cykeln med dålig bakbroms!

klungan var otroligt nervös, mycket vurpor och positionskamp hela tiden, jag kände mig under hela dagen stark men hade inte riktigt bra position hela tiden, när det började gå fort med 5 mil kvar till mål och med målbackarna runt hörnet satt jag i okej men inte bra position tillsammans med resten av landslaget, in i de avslutande två varven med 4 backar kvar kände jag mig fortsatt stark, satt med över alla backar utan problem och kollade mig omkring, jag, lucas och Ludvig kvar i klunga. Då var mitt arbete att sätta Ludvig i en bra position till spurten, så sista milen satte jag mig topp 5 i klungan och drog med hjälp av norskarna, Gav Ludvig en bra resa in till mål men tyvärr mitt i kaosen så drar han sönder sin växel. Jag rullar själv in på 48 plats efter avslutat arbete med km kvar till mål

Nu väntar kantvind i holland Fredag och Lördag