Säsongen 2014 del 3

Posted on Posted in Blogg

Vad hände efter Östergöta? jo två av dem bästa helgerna för min del förra året, två otroliga helger i Norge. Det hela började med en Backsprint efter många om och men,SONY DSC informationen innan denna tävling var bristfällig, vi visste inte om det var prolog, sprint i olika heat eller om alla skulle starta samtidigt. Tillslut slutade det i en semifinal och en final, uppdelat i tre semifinaler där dem 10 första gick vidare. Jag körde i första heatet, sjukt nervös, hur bra jag är det vet jag. Stora frågan är hur bra dem andra är, satan vad stora och starka dem ser ut! Men när vi väl var upp i sadlarna och en bit in i backen kände jag mig säker, tryckte på min spurt och vips så vann jag med 5-6 sekunder, snabbast av alla heat.  Finalen slutade faktiskt exakt lika dant, spurtade på samma ställe, sa till farsan var jag skulle dra igång och på metern där jag sa fick jag luckan, så första segern för säsongen! och det var bara början.

902431_554294664686938_2090112745587913729_o
Albin gör arbetet åt mig ut på sista varvet

Dagen efter var det Norgec1402161_10152348885551206_6678077040978305808_oup, denna dagen skulle jag säga att HCK var sjukt starka, vi styrde loppet totalt, Blomqvist var i utbrytning, vi andra bevakade och när utbrytningen blev ifatt körd så var det upp till mig, med perfekt uppdrag in i sista backen av lagkamraterna satte jag fart med stort självförtroende 5 km till mål, inte heller här var segern hotad och korsade mållinjen med 15 sekunder över tvåan.
Tv vestfold filmade även detta loppet!! http://www.tvvestfold.no/Video/21857/2014/04/28/N%C3%B8tter%C3%B8y-Viking-Josefin-Greiff-og-NorgesCup-Landevei

Helgen efter åkte vi återigen till Norge, denna helgen var nog en av det bästa förra året, Östfold 3-dagars skulle avgöras. Det började med ett tempolopp på fredagskvällen, här gjorde jag enligt mig själv årets sämsta tempolopp, iallafall sa jag det när jag gick imål, ingen prisutdelning den dagen så vi åkte hem till stugan, fick ett samtal på vägen hem, hade tydligen vunnit med 20 sekunder till tvåan över endast en mil, och tvåa i elitklassen endast en sekund bakom segraren. ganska hyfsat ändå alltså. Dagen efter vart det gp, Iskallt väder tyckte jag så klädde på mig mycket kläder, jag

Årets skönaste bild, mitt uppdrag
Årets skönaste bild, mitt uppdrag

hade stor ledning totalt och även tre rakar segrar så vi valde att köra för Blomqvist denna dag, loppet gick och skulle sluta i klungspurt, jag alldeles för het gör bort mig totalt, börjar uppdraget med 2,5 km kvar till mål, helt själv och tror jag ska orka, slutar i en tredje plats för Andreas och fortfarande totalledning för mig.

Sista etappen avslutades i stor stil, med dubbelseger till HCK, jag etta och Blomqvist tvåa, perfekt kört hela loppet, körde in och satt med i utbrytningar alla fyra, och in i spurten var det aldrig något snack att vi skulle vinna det, dem två starkaste etta och tvåa helt enkelt, och jag fick köra hem min fjärde seger för året! plus en totalseger SONY DSC SONY DSC

bjuder på en panikbild, vi han få tag i hojen iallafall
bjuder på en panikbild, vi han få tag i hojen iallafall

 

SONY DSCSONY DSC