säsongen 2014 del 2

Posted on Posted in Blogg

För att fortsätta där jag var tidigare, efter Danmark begav det sig mot Jönköping och Jönköpingsvarvlopp, mitt första lopp i elitklassen! visst kändes det härligt att vaSONY DSCra i den klassen då de verkligen räknas utan att kunna skylla på ålder, men även nervöst att se om man hade något att göra där. När väl startskottet gick gjorde jag som jag gjorde hela förra säsongen, var väldigt aktiv och attackerade mycket, missade dock utbrytningen till en början, fick även en go utskällning av någon i Falköping om att jag satt för långt fram i klungan och körde som en ” junis”. Jag sa bara till den jäveln att jag sitter var jag vill och att vi får se vem som kör ifrån vem i slutändan ” såklart var det jag som körde ifrån honom tillslut”. Med en bit kvar till mål attackerade jag och fick med mig stevensson och Filip Bengtsson. Vi anslöt till utbrytningen efter ett tag. Resten är historia, jag slutade fyra efter seger i spurten om just fjärde platsen, hyfsat första resultat men jag ville mer!

Dagen efter var det Östergöta loppet som gällde, alla som körde detta loppet förra året vet att det blåste, mycket! precis som dagen innan var jag aktiv, idag kom jag däremot SONY DSCmed i utbrytningen, så fick en ganska bra resa genom de värsta kantvindspartierna, precis innan första varvningen hade vi bara lucka på ca 10 sekunder, då kom en av de skönaste kommentarerna detta året av Joakim Carlsson ”har jag varit i utbrytning så här länge ska fan publiken se det också” Sen var det full gas för att hålla sista biten in till varvning, och det gjorde vi. Efter det blev vi ifatt körda av en klunga på ca 20 man, Det dröjde inte länge innan denna gruppen var splittrad totalt, jag satt med i förstagruppen, jag, Gingsjö, Olsson, Ahlstrand och Darvel satt i denna gruppen. Ingen dålig grupp med andra ord. Denna dagen fick jag däremot vika ner mig, ordentligt! med 20 km kvar till mål tog det stopp, tvärstopp. Jag stod helt still, benen ville inte ta ett varv till. Grupp efter grupp körde förbi mig, är ganska svart för mig denna biten och minns väldigt lite av den, men slutade trots allt runt 25 plats men långt efter. Trött?? så in åt helvete!