Säsongen 2014 del 1

Posted on Posted in Blogg
SONY DSC
från vänster: jag, Albin, Andreas, Birk

Som jag har skrivit tidigare så tänkte jag skriva av mig lite om förra säsongen. tänkte dela upp säsongen i olika kronologiska delar och detta är som sagt del 1. För att böja så tänkte jag berätta den största förändringen för mig. Som första års junis hade jag kört helt själv, utan några lagkompisar att tävla tillsammans med. Jag hade inte heller något coolt runt omkring så som bilar och uppvärmnings tält. I slutet av säsongen så tog Andreas Blomqvist kontakt med mig, hans förslag var simpelt, att som andra års junisar köra tillsammans, han ville även ha med Albin Larsson i laget, min första tanke var kanske lite skeptisk, det hade funkat ganska bra själv och visste inte hur det skulle gå med ett lag, men det som att köra med kändes trots allt ganska roligt. Jag tog kontakt med Birk Andersson en av mina äldsta vänner inom cykelsporten, vi hade pratat om att köra i samma lag sedan vi var 10 år men det hade aldrig blivit av, och när Team Cyclesport.se pb Bliz ( nuvarande Team Bliz-Merida) inte längre skulle ha ett junior lag så stod det klart att även han skulle köra tillsammans med oss. Så laget stod klart, Jag, Andreas, Albin och Birk skulle erövra cykelsverige i Halmstad Cykelklubbs färger!

Innan säsongen startade så anordnade vi en del träningsläger, två vinterläger i Halmstad, ett av dessa med självaste Thomas Lövkvist. Även ett läger på mallorca, detta lägret kunde tyvärr inte Birk delta på. Film på detta underbara läger finns på länk: https://www.facebook.com/video.php?v=870385986315615&pnref=story , jag kan lova er att det är 5 välvalda minuter av ert liv för vi bjuder på oss själva! ”ni måste vara inloggade på facebook för att kunna se klippet”

Till säsongsinledningen! Det började i Danmark med två stenhårda lopp, första dagen 3 grader och regn hela loppet, ca 200 man till start, vi stod tidigt i startfållan och det behövdes, full kareta från start och efter 1 km var utbrytningen som skulle visa sig hålla i mål redan iväg, 20 personer fick lucka och där satt jag med, efter detta väntade 12 mil av lagtempo, hård körning utan känsel i varken händer eller fötter och hackande tänder efter 30 minuter. Ingen rolig dag, när vi gick ut på sista varvet bröt 5 personer av utbrytningen!! två mil kvar till mål, alltså endast 15 man kvar, vi körde på in mot mål med ett visst mantapp, jag slutade fyra i spurten mest glad att jag bara överlevt, till min stora förvåning kom aldrig klungan, utan personer droppade i mål en efter en, Albin på en 16 plats! endast 26 personer gick i mål denna iskalla dag.

Dagen efter såg liknande ut, 5 grader och regn, full gas från start. Inte så mycket att säga om denna dagen, missade utbrytningen Hck tillsammans med Falköping tog ansvar i klungan, vi körde ifatt och helt plötsligt låg vi först med lucka bak till klungan med bara någon mil kvar. Blev ifatt körda av en grupp på 10 man och jag rullade i mål sist i denna klunga, igen helt genomfrusen!

del två inom kort